nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Je e-mail instellen

Als je je domeinnaam (bijvoorbeeld www.jouwbedrijfsnaam.nl) hebt ondergebracht bij Nowweb.nl, dan krijg je daar standaard ook een mailbox bij (met een mailadres als info@jouwbedrijfsnaam.nl). Die mailbox kun je ook instellen in bijvoorbeeld Outlook of Thunderbird of instellen op je smartphone of tablet.

Verwijder eerst je oude mailboxen

Let op! Heb je je mailboxen naar Nowweb.nl verhuisd? Verwijder dan eerst je oude mailboxen, in bijvoorbeeld Outlook of op je telefoon, voordat je de mailboxen opnieuw toevoegt. Pas niet de bestaande accounts in je e-mailprogramma aan, want dit zorgt vaak voor verkeerde instellingen.

Webmail

Test om te beginnen de inlog-gegevens die je van ons hebt ontvangen in de webmail: https://webmail.dma.nl/

Lukt het om daar in te loggen? Mooi, want nu weten we dat je mailbox goed werkt.

Lukt het niet om in te loggen in de webmail? Check dan of je wel de juist inlog-gegevens gebruikt:

  • je Gebruikersnaam of Inlognaam is je gehele mailadres
  • je wachtwoord heb je van ons ontvangen via de e-mail

Server poort nummer

Voor het instellen van je mailbox heb je de servernaam en de poortnummers nodig. Die vind je in onderstaand schema.

Server Protocol      Servernaam        SSL poort          Poort         
Server inkomende e-mail
IMAP imap.dma.nl 993 143
Server uitgaande e-mail
SMTP smtp.dma.nl 465 366 (ook 25)

Je ziet hier het domein dma.nl staan. DMA is het hostingbedrijf waarmee Nowweb.nl samenwerkt. Al onze websites en mailboxen staan op de servers van DMA in Amsterdam.

Veilig e-mailen

Onze maildiensten kunnen met of zonder SSL worden gebruikt. Gebruik je SSL dan worden je e-mails versleuteld tijdens het verzenden en ontvangen. De keuze is aan jou, maar we adviseren je om SSL te gebruiken. Wil je SSL gebruiken, gebruik dan de poortnummers in de kolom SSL poort.

E-mail ontvangen

Voor het ontvangen van je e-mail gebruik je het poortnummer dat bij het protocol IMAP staat. We adviseren om voor IMAP te kiezen (want POP3 verwijdert je mail van de mailserver en daarmee dus ook uit de webmail).

E-mail verzenden

Voor het verzenden van e-mail gebruik je het poortnummer dat bij het protocol SMTP staat. Zorg dat je ‘gebruiker verificatie’ (authenticatie) altijd aanzet. Zo weten onze servers wie je bent.

Je moet dus altijd ook je inlog-gegevens voor de mailbox invullen bij de SMTP-instellingen (ook als je mailprogramma aangeeft dat dit optioneel is)

E-mailprogramma’s

Er zijn tientallen mailprogramma’s die je kunt gebruiken. Voor gedetailleerde instructies voor het instellen van je mailbox in een van deze programma, kun je de handleidingen van de desbetreffende aanbieder raadplegen. Hieronder vind je links naar de meest gebruikte e-mailprogramma’s.

E-mailproblemen?

Lukt het niet om je e-mail in te stellen in een van de genoemde e-mailprogramma’s?

Check dan om te beginnen of je wel kunt inloggen in de webmail. Doe dit vanaf het apparaat waarop je de mail probeert in te stellen.

  • Als je wél kunt inloggen in de webmail, dan werkt je mailbox goed. Check in dit geval je instellingen opnieuw.
  • Kun je ook niet inloggen in de webmail, controleer dan of de inlog-gegevens die je gebruikt wel kloppen.

Heb je hierna onverhoopt nog steeds problemen met het instellen van de e-mail in jouw e-mailprogramma? Neem dan contact op met de leverancier van dat programma. Zij kunnen je verder helpen met het instellen van je e-mail.