nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

We hebben bizar goede, snelle en duurzame webhosting

We hebben bizar goede, snelle en duurzame webhosting

Je website staat ergens op een server, verbonden met het internet. Maar waar staat die server eigenlijk? Is die wel betrouwbaar? En wat als er iets misgaat? Allemaal terechte vragen, waarop we in dit artikel antwoord geven.

Wil je eerst meer lezen over wat (web)hosting precies is: lees dan ons explainerblog hierover.

Wat? Zó goed?

Onlangs vroeg een potentiële klant, die bij een Ministerie werkt, naar onze webhosting. Overheden hanteren immers strenge eisen als het om zaken als hosting gaat. Daar konden we natuurlijk best het een en ander over vertellen: we hebben tenslotte bewust voor goede, stabiele hosting gekozen.

In dit geval besloten we er nóg dieper in te duiken. En om eerlijk te zijn: we wisten natuurlijk dat onze webhosting behoorlijk goed is, maar niet dat ‘ie zó goed is! We schrokken er zelf haast van… ?

Waarom wij goede en snelle webhosting leveren

Door onze scherpe tarieven en ons abonnementsmodel denken klanten en geïnteresseerden soms dat we ergens wel zullen bezuinigen op de kwaliteit, bijvoorbeeld op de kwaliteit van onze webhosting. Niets is minder waar!

Wij geloven juist dat kwaliteit en goede service gewoon goed betaalbaar kunnen zijn. Daar hoort ook stabiele, snelle webhosting bij. En duurzame webhosting, gewoon omdat we dat zelf belangrijk vinden.

Onze hostingpartner: persoonlijke service

Toen we in 2016 met nowweb.nl startten, wisten we één ding zeker: voor de hosting wilden werken we met Shaun van DMA. Natuurlijk hadden we ook kunnen kiezen voor een prijsvechter in de hostingmarkt, om zo meer marge te maken op onze diensten. Maar in dit geval vonden we het de extra investering meer dan waard.

DMA is een klein hostingbedrijf in Amsterdam, dat Tim en ik al jarenlang kennen. We hebben direct persoonlijk contact met Shaun, de eigenaar van het bedrijf – iemand die waanzinnig veel weet over hosting, servers en internet. Bovendien geeft hij ons precies wat wij onze klanten graag geven: goede, eerlijke en persoonlijke service.

DMA heeft een historische uptime van 99,989% (het percentage van de tijd waarop servers doen wat ze moeten doen). Deze uptime wordt extern en onafhankelijk gemeten door HyperSpin sinds 2011. Die rapportage is openbaar en kun je hier inzien: Uptime rapportage DMA​.

Ons datacentrum: topkwaliteit

DMA heeft zijn servers ondergebracht bij een groot serverpark in Amsterdam: The Datacenter Group Amsterdam (ze hebben overigens ook datacentra in Rotterdam, Delft en Nieuwgein). Dit datacenter heeft zelfs een historische uptime van 100,000%. Het bedrijf heeft diverse diverse ISO-certificaten. En er zijn 365 dagen per week, 7 dagen per week en 24 uur per dag beveiliging en engineers aanwezig.

Meer informatie hierover vind je in de factsheet van het datacentrum.

goede, snelle en duurzame webhosting

En nog duurzame webhosting ook

Onze servers staan bovendien in het meest energie-efficiënte datacenter in Nederland, met een een bewezen PUE (Power Usage Effectiveness) van 1.15. Er wordt wordt 100% gecertificeerde groene stroom (van Nuon) gebruikt, het is 100% CO2 neutraal en wordt geen gebruikgemaakt van koelmiddelen als HCFCs, CFK’s en HFCs. Omdat duurzaamheid voor ons beiden een belangrijk maatschappelijk thema is, zijn we hier best een beetje trots op.

Check wederom de factsheet van het datacentrum.

Heb je een vraag over onze webhosting?

Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!