nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Wat is hosting?

Bij Nowweb.nl is webhosting inbegrepen!

Als je een website gaat (laten) maken, wil je natuurlijk dat (potentiële) klanten je website ook online kunnen zien – je website moet ergens op het internet komen te staan. Dit betekent dat je op zoek moet naar een bedrijf dat webhosting aanbiedt.

Hosting betekent eigenlijk gewoon dat jouw website via een server in verbinding staat met het internet. Deze server is eigenlijk een soort computer die 24 uur per dag aan staat en op het internet is aangesloten. Hostingbedrijven hebben een grote hoeveelheid servers waarop ze schrijfruimte voor je website verhuren. Zodra je de domeinnaam van jouw website invoert op een webbrowser, dan kom je automatisch terecht op de bestanden op die server. Hierdoor is jouw website door iedereen over de hele wereld te bekijken. En dat is nu net wat je wilt!

Waarom is goede webhosting belangrijk?

Hosting is ook nog eens een onderdeel dat vaak zwaar onderschat wordt. Jouw website kan nog zo mooi en informatief zijn, maar als niemand je website vindt, of als je website niet optimaal functioneert, dan heb je hier natuurlijk niets aan. Er zijn enorm veel bedrijven die webhosting aanbieden, en daarom is het ook belangrijk om de aangeboden diensten met elkaar te vergelijken. Maar voordat je hiermee begint, moet je eerst bepalen wat jouw eisen zijn: wil je persoonlijk contact hebben met de aanbieder, hoe snel wil je dat de website is, wil je een dagelijkse back-up van je gegevens en hoe belangrijk is de beveiliging van je website? Bedenk hoeveel serverruimte je nodig hebt, hoeveel bezoekers de website moet aankunnen en hoeveel e-mailadressen je wilt aanmaken voor je domeinnaam. Kijk daarom niet alleen naar de prijs die een hostingbedrijf vraagt, maar let ook op de basisdiensten die het daarvoor levert. Misschien betekent dit dat je wat meer betaalt voor hosting, maar je krijgt er ook meer voor terug.

Shared hosting, cloud hosting, dedicated hosting of VPS

Als iemand jouw website bezoekt, dan stuurt de server de juiste pagina naar die bezoeker. De server heeft hier processorkracht en werkgeheugen voor nodig en ook dit is een onderdeel waarover je moet nadenken om de juiste vorm van hosting voor jouw bedrijf te kiezen. We nemen een kijkje bij vier verschillende soorten webhosting:

Shared hosting

Bij shared hosting deel je je server met honderden, en soms zelfs duizenden, andere websites. Maar ook de processorkracht, het geheugen en de opslagcapaciteit deel je met anderen. Voor kleinere websites is dit ideaal: tegen een goedkope prijs krijg je precies wat je nodig hebt. Het hostingbedrijf onderhoudt de server, dus zelfs heb je absoluut geen technische kennis nodig.

VPS-hosting

Dit staat voor Virtual Private Hosting. Ook hier deel je de server, de processorkracht en het geheugen met andere websites, maar jouw website krijgt altijd een bepaald geheugen en processorkracht toegewezen. En dat is het verschil met shared hosting. Je krijgt als het ware een eigen digitale server. Als het totale geheugen op de server 32 GB is, en er staan in totaal 4 websites op deze server, dan krijgt iedere website een geheugen van 8 GB. Hierdoor is deze hosting goed geschikt voor grotere bedrijven, omdat je niet afhankelijk bent van andere websites.

Dedicated hosting

Hierbij krijgt jouw website een eigen server ter beschikking. Je bent dus helemaal niet afhankelijk van andere websites en hoeft ook geen geheugen of processorkracht met hen te delen. Deze manier van hosting is perfect voor bedrijven die hun gegevens goed moeten beschermen. Behalve een server huur je hier onder andere ook software, kosten voor bandbreedte, ruimte in het datacentrum en beveiliging.

Cloud hosting

De laatste optie is cloud hosting. Je kunt dit vergelijken met de dedicated server waarbij je de hosting deelt. Het verschil is dat de hosting hier niet op één machine draait, maar op een virtueel ‘wolkje’ (ook wel: de cloud). Als één server ermee stopt, dan worden de taken ook gewoon overgenomen door een andere server.

Gratis hosting bij nowweb.nl

Er is een heleboel waarover je moet nadenken bij webhosting. En als je je hier nooit eerder in hebt verdiept, dan kan dat een beetje afschrikken. Die zorg nemen we je graag uit handen. Want ook de hosting is inbegrepen bij je abonnement bij ons. En natuurlijk zijn de snelheid, de veiligheid en de back-ups daarbij goed geregeld. Sterker nog, wist je dat wij bizar goede, snelle en duurzame webhosting leveren, gewoon standaard bij je abonnement.

Wij zorgen wel dat je website goed werkt. Dan kun jij je bezighouden met ondernemen!