nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Wat is een webshop?

Wat is een webshop of webwinkel? Een webshop, webwinkel of online shop is een website waarop klanten kunnen zoeken naar producten of diensten en deze hier ook kunnen kopen. Op deze manier kan je vrij goedkoop en snel een eigen bedrijf starten, omdat je geen geld nodig hebt voor een bedrijfspand.

wat is een webshop?

Op deze manier kan je vrij goedkoop en snel een eigen bedrijf starten, omdat je geen geld nodig hebt voor een bedrijfspand. Je regelt het gewoon vanuit huis. Hiernaast is het een ideale manier om nieuwe klanten te werven als je al een fysieke winkel hebt. Je kunt een groter aantal potentiële klanten bereiken en bovendien kan je de aankopen naar hen opsturen, of ze halen het op in jouw fysieke winkel.

Welke soorten webshops bestaan er?

Webshops zijn er in alle soorten en maten. Van sfeervol en persoonlijk tot modern en zakelijk. Het mooie is dat ze je helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen. Als je naast je dagelijkse werk wat zelfgemaakte kunst wilt verkopen, dan kan je een eenvoudige webwinkel opzetten met een minimaal aantal webpagina’s waarop je je kunst verkoopt. Hiernaast kan je een aantal webpagina’s toevoegen met informatie over jezelf en een contactformulier, een betaalknop en een winkelwagentje.

Internationale webwinkel

wat is een webwinkel?Ben je van plan om internationaal veel en verschillende producten te verkopen, dan kan je voor een uitgebreide webshop kiezen waarin je de producten onderverdeeld in categorie en een zoekmachine. Heb je iets nodig dat hiertussen valt, dan kan dat ook. Het belangrijkste is dat je gemakkelijk door de webshop kunt navigeren en dat het een responsive webshop is. Zo wordt jouw webshop altijd goed weergegeven op laptop, tablet en telefoon.

Langere openingstijden met een online shop

Als je voor een fysieke winkel kiest, of deze al hebt, dan ben je gebonden aan bepaalde opening- en sluitingstijden. In de tijden hiertussen verkoop je niets. Bij het openen van een webshop, is de online winkel 24 uur per dag geopend. Veel mensen zullen ’s avonds na het werk nog even online gaan om bij webshops even rond te neuzen en zelfs over te gaan op kopen. Dit betekent dus dat er ’s ochtends al bestellingen op je staan te wachten, die je hierna alleen hoeft af te handelen (versturen).

Mobiele webshop

En wat dacht je van mobiel winkelen? Veel webshops staan zo ingesteld dat ze ook op een mobiele telefoon of tablet goed te gebruiken zijn. Een ideale manier dus om je producten of diensten overal en op ieder moment van de dag te verkopen.

Online shops en social media

wat is een online shop?Je ziet het tegenwoordig genoeg: bekende internationale bedrijven met miljoenen online volgers, maar ook kleinere bedrijven met honderden of duizenden volgers. Vaak ook internationale volgers. Door een bedrijfspagina op te zetten op social mediawebsites zoals Twitter, Facebook en Instagram kan je een enorm publiek bereiken. Mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product, kunnen je online volgen.

Op deze mediakanalen kan je je producten of diensten plaatsen, maar ook speciale aanbiedingen of relevante nieuws. Ook plaats je hier een link naar je website, zodat de klant hier alleen op hoeft te klikken om doorgeleid te worden. Hetzelfde doe je op je website. Je plaatst het logo van Facebook, Twitter en Instagram op je website die direct doorlinkt naar jouw social mediapagina’s. Met één druk op de knop staan ze op jouw pagina en kunnen ze je direct volgen om dagelijkse updates te krijgen.

Betaalbare webshops bij nowweb.nl

Als je nog geen webshop hebt, dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen zodat je die potentiële klanten online niet meer misloopt. Maar ook als je al een webshop hebt, is het belangrijk om regelmatig te controleren of het wel optimaal werkt en aanpassingen maakt zodra dit nodig is.

En dit is nu precies waar wij zo gespecialiseerd in zijn. We luisteren naar wat jij nodig hebt en zetten vervolgens een schitterende webshop in elkaar die snel reageert en gemakkelijk te gebruiken is. Het enige wat jij hoeft te doen, is voorbereiden op die extra bestellingen!