nowweb.nl

Waarop moet je letten bij het kiezen van een goede websitebouwer in Hoofddorp?

website huren

Ben je van plan om een websitebouwer uit Hoofddorp of omgeving in te schakelen om een website te laten bouwen? Maar ben je er nog niet uit welke optie jouw beste keuze is? Neem dan even de tijd om dit artikel door te nemen. Hierin gaan we uitgebreid in op dit dilemma. We nemen met je door waar je op moet letten bij het kiezen van een goede webbouwer in Hoofddorp. Je zult ervaren dat je je investering sneller kunt terugverdienen dan je denkt!

Websitebouwer Hoofddorp. Wie kies je?

Websitebouwer Hoofddorp. Wie kies je?Het is héél eenvoudig om een websitebouwer te vinden die actief is in Hoofddorp en in de directe omgeving in de Haarlemmermeer. Een plaats als Hoofddorp is de laatste decennia immers sterk gegroeid. Het inwoneraantal van Hoofddorp is ook snel gegroeid. Hoofddorp is dan ook de grootste plaats van de gemeente Haarlemmermeer, dat onder andere bestaat uit Badhoevedorp, Zwanenburg, Vijfhuizen, Lisse, Hillegom en Nieuw Vennep.

Door de aanwezigheid van de potentiële doelgroep, de centrale ligging in de buurt van luchthaven Schiphol en de vele snelwegen in de directe omgeving, vormt Hoofddorp uiteraard een perfect vestigingsgebied voor een flinke diversiteit aan grote en kleine ondernemers. Uiteraard is er ook een aardig aantal websitebouwers te vinden die hun diensten aanbieden voor organisaties in dit gebied.

Zoek maar eens in Google

Het bewijs van het bovenstaande wordt geleverd door de zoekmachine zelf. Geef in de zoekbalk van de zoekmachine maar eens ‘websitebouwer Hoofddorp’ (of zoeken eens op ‘website laten maken Hoofddorp‘, beide opties worden gebruikt) in. Een zoekmachine als Google ‘helpt’ je binnen zo’n 0,48 seconden met ongeveer 22.380 resultaten. Je snapt meteen waarom helpen in dit geval relatief gezien moet worden. Uiteraard zijn er niet 22.380 afzonderlijke aanbieders die je kunnen helpen, maar het getal laat wel zien dat er zéér veel websitebouwers zijn die jouw bedrijf in Hoofddorp onder de digitale aandacht nemen te kunnen zetten. Aan jou de uitdaging om er eentje te kiezen.

In dit artikel nemen we met je door alles waarop je moet letten bij het kiezen van een goede websitebouwer in Hoofddorp. Als je dit artikel doorneemt, merk je dat we dit doen aan de hand van een soort stappenplan: zo kom je op de meest eenvoudige manier tot een goede keuze op dit gebied.

Website maken of laten maken?

Website maken of laten maken?Voordat we met je doornemen waar je op moet letten bij het laten bouwen van je website en aan welke criteria een websitebouwer absoluut moet voldoen, zetten we even een stapje terug. Het kan immers zomaar zo zijn dat je bij het zien van de grote hoeveelheden websitebouwers bang bent om de verkeerde keuze te maken.

Laten we immers eerlijk zijn. Niet alle websitebouwers zijn professionele bouwers die jou een website kunnen bieden die aansluit bij jouw wensen. Er zitten ook aanbieders tussen die vanuit een zolderkamer opereren en erg handig zijn… in véél geld verdienen, maar jou niet verder helpen. Misschien heb je al zo’n ervaring gehad.

Gratis Demo?

3 redenen voor uitbesteden

Je zou kunnen denken: ik neem helemaal géén risico meer, ik ga niet meer met een websitebouwer in zee. Maar, de overweging tussen een website zelf maken of laten maken is wat ons betreft géén vraagstuk en wel om drie redenen:

 • Een website of webshop vormt vaak de basis (het fundament) van je onderneming;
 • Een website of webshop is hét platform waar je bezoekers ontvangen worden;
 • Een website of webshop zorgt voor opbrengst door je conversieratio.

Al deze drie redenen geven duidelijk weer waarom het niet verstandig is om hierop concessies te doen. Je digitale platform kun je dus gerust zien als een langetermijninvestering en het is zeker niet verstandig om jezelf hierin tekort te doen. Laten we eerst even de praktische kant bekijken.

Waarom zou je véél tijd en energie steken in het opbouwen en ontwikkelen van je website, als je kunt terugvallen op professionals die dit werk dagelijks doen en uitstekend op de hoogte zijn van alle (technische) eisen waaraan een website moet voldoen?

Tijd, energie & kennis

Heb jij de tijd, energie en benodigde kennis wel? Of ben je eigenlijk te druk met het runnen van je bedrijf? Veel ondernemers hoeven niet lang te twijfelen bij het geven van het antwoord op deze vraag. Alleen al vanwege de efficiëntie is het dus goed om deze klus uit handen te geven. Het is een investering die je héél snel zult terugverdienen als je de juiste keuze maakt, maar daarover later meer.

Aan welke criteria moet een goede websitebouwer voldoen?

Aan welke criteria moet een goede websitebouwer voldoen?Even heel grof genomen zijn er twee factoren die van groot belang zijn voor jouw digitale succes:

 • De website zelf (het CMS systeem);
 • Jouw digitale partner, dus de websitebouwer/ontwikkelaar.

Laten we met het laatste beginnen, aan welke criteria moet een goede websitebouwer voldoen? Er zijn véél spelers op de markt die zich aanbieden als SEO-specialist, ICT-specialist of online marketeer. Er worden soms gouden bergen beloofd en adviezen verstrekt die niet of slechts voor een deel waar zijn. Helaas is websitebouwer géén beschermd beroep. Iedereen mag zichzelf zo noemen. Ook dat webmannetje op zijn zolderkamertje en anderen internetcowboys. Daarom komt de zoekmachine makkelijk binnen een fractie van een seconde op 22.380 resultaten.

Er zijn ook echte specialisten

Natuurlijk, er zijn ook échte specialisten in op dit vakgebied. Er zijn mensen die al jaren in de ICT actief zijn en echt alles weten over informatie- en communicatietechnologie. Zij weten de mooiste websites te bouwen en iedereen te verbazen met hun resultaten.

Er zijn mensen die de meest geavanceerde webapplicaties weten te bouwen en voor iedere uitdaging een fantastische toepassing weten te ontwerpen. Je kunt ook een overeenkomst aangaan met online marketeers of SEO-specialisten die zich enorm verdiept hebben in het grillige karakter van de zoekmachines en alle updates van Google tot op de letter hebben uitgezocht.

Wat is nu de beste keuze?

Het antwoord lijkt eenvoudig: je zou bijna zeggen dat je op zoek bent naar een partij die de perfecte combinatie vormt van de drie bovengenoemde vaardigheden.

Hiermee ben je er nog echter niet, want het meest belangrijke is dat je kiest voor een websitebouwer die op alle vlakken met je meedenkt in jouw behoeften en wensen. Hoewel dit de belangrijkste factor is bij het bepalen van deze keuze, ontbreekt het hier vaak aan. ‘Website klaar, factureren maar’ is vaak het motto en dat moet je net niet hebben.

Bij het vormgeven van jouw behoeften en wensen speelt positionering een belangrijke rol. Dit is een term die betrekking heeft op de identiteit van een bedrijf en de manier waarop een bedrijf zich kan onderscheiden in de beeldvorming van een doelgroep. Heldere communicatie speelt hierbij een grote rol. Een succesvolle positioneringsstrategie zet je unique selling points en andere meerwaarde ten opzichte van concurrenten duidelijk op de kaart. Uiteraard speelt het design en de vormgeving van de webshop hierin een belangrijke rol. Hierbij kan gedacht worden aan kwalitatief hoogwaardige contentpagina’s of de vormgeving van headers en footers. Zelfs eenvoudige elementen zoals kleurstellingen of lettertypes kunnen hierin een rol spelen.

Gratis een demo-website aanvragen?

Waarom de inwoners van Hoofddorp jouw marketingactiviteiten bepalen

Waarom de inwoners van Hoofddorp jouw marketingactiviteiten bepalenVoordat we dieper ingaan op de eisen die gesteld moeten worden aan een goede website of webshop, vinden we het belangrijk direct even een kleine zijstap te maken als aanvulling op de vorige alinea.

Uiteraard moet de websitebouwer met je meedenken hoe je jouw wensen en doelstellingen digitaal kunt vertalen, maar ook rekening houden met je doelgroep! Niets is zo veranderlijk als een mens en diens behoeften patroon. Hier zul jij op moeten inspelen want het basisprincipe van marketing is leidend voor de inrichting van jouw website of webshop.

Wat is marketing?

Even voor de herinnering:

Marketing is het op het juiste moment aanbieden van een product of dienst dat van duidelijke toegevoegde waarde is voor een specifieke doelgroep en hiermee een bepaalde behoefte op een perfecte manier kan invullen.

Hoe je dit doet is voor iedereen verschillend. Bij het vormgeven van de basis van een webshop of website moet er grofweg rekening gehouden worden met vier factoren:

 • Het aanbod;
 • De doelgroep;
 • De analyse van de markt;
 • De concurrentie.

Dit is dus precies dé reden waarom de inwoners van Hoofddorp jouw marketingactiviteiten bepalen. Het is belangrijk om te blijven beseffen dat je niet een website maakt voor de zoekmachine (Google zorgt immers niet voor conversie) maar voor je bezoeker. Als je je even teveel laat meeslepen in je ambitie ben je snel geneigd om dit te vergeten en dat is uiteraard niet handig!

Waarom is een websitebouwer uit omgeving Hoofddorp de beste keus als Hoofddorpse ondernemer

Internet heeft een locatie-onafhankelijk karakter. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om iemand die aan de andere kant van de wereld gevestigd is, jouw website te laten bouwen. De vraag is echter of dit wel zo verstandig is. Een taalbarrière is eenvoudig te omzeilen en een eventueel tijdsverschil is niet praktisch, maar ook niet onoverkomelijk. Je moet er alleen rekening houden dat eventuele problemen met je website niet direct kunnen worden opgelost, dat kan wel (financiële) gevolgen hebben.

Het grootste probleem is dat de websitebouwer géén enkel idee heeft wat er op de lokale markt in Hoofddorp en omgeving speelt. Dat is niet handig als je je website wilt optimaliseren om klanten uit de gemeente Haarlemmermeer wilt aantrekken. Hiervoor ben je op jezelf aangewezen in dat geval. Alleen al om die reden is het als Hoofddorpse ondernemer verstandig te kiezen voor een websitebouwer uit omgeving Hoofddorp. Dit is zeker iets om mee te nemen in je overweging.

7 belangrijkste eisen aan het CMS van een website

7 belangrijkste eisen aan het CMS van een websiteAls je een goede websitebouwer hebt gevonden, is het van belang dat er een CMS systeem wordt gebruikt dat bij je past. De afkorting ‘CMS’ staat voor content management systeem. Dit is het systeem dat gebruikt wordt voor het beheren van de webshop of website. Hierin zijn diverse keuzes te maken, maar niet iedere keuze zal bij je passen.

Dit zijn de 7 eisen:

 1. De techniek achter de webshop, is dit een moderne (innoverende) techniek of een wat ouder systeem.
 2. De veiligheidsvoorzieningen van de website met betrekking tot e-crime en privacy standaarden.
 3. De zoekmachine vriendelijkheid van de website of webshop. Een webshop kan mooi worden vormgegeven en voorzien zijn van een prachtig aanbod, de doelgroep moet dit platform wel kunnen vinden.
 4. De mogelijkheid om zaken zelf aan te passen (zoals lay-out) of pagina’s zelf toe te voegen, de gebruiksvriendelijkheid van jouw digitale etalage dus.
 5. De hoeveelheid standaard thema’s of plug-ins die beschikbaar worden gesteld.
 6. Het aantal intensiteit van de ontwikkelingen op het platform. Is er sprake van mogelijkheden om regelmatig te vernieuwen of blijven de ontwikkelingen stil staan.
 7. Het kostenplaatje van het volledige concept. Zijn er opstartkosten, kosten voor onderhoud of extra kosten bij het integreren van nieuwe opties.

Website kopen of leasen?

Website kopen of leasen?Een andere overweging die je moet maken is of je een website wilt kopen of leasen. Als je een website koopt, maak je eenmalig kosten voor de aanschaf van een website pakket en heb je alle vrijheid om de website zelf te onderhouden en in te richten zoals jij wilt. Dit klinkt uiteraard interessant en sluit volledig aan op het onafhankelijke karakter van ondernemerschap.

De vraag is echter of dit wel de meest praktische optie is.

In véél gevallen is dit niet het geval….

Is je website ooit echt af?

Ook al zou je ervoor kiezen om een eenmalige investering te doen om een website op maat te laten bouwen (wat zomaar een investering kan zijn van duizenden euro’s) moet je jouw digitale visitekaartje nog steeds blijven onderhouden, optimaliseren en updaten (dan hebben we het nog niet eens over het oplossen van problemen). Het beheren van een website is een continu proces waar je eigenlijk nooit klaar mee bent.

Hiermee komen we terug op een vraag die we al eerder hebben gesteld: heb je de tijd, energie en benodigde kennis om jouw website optimaal te beheren of ben je eigenlijk te druk met het runnen van je bedrijf?

Daarnaast moet je je realiseren dat de investering niet blijft bij de aanschaf van de website. Iedere update, upgrade of oplossing van een probleem kost geld. De kosten lopen ongemerkt hoog op en zijn niet vooraf te budgetteren!

Heb jij hier altijd financiële ruimte voor?   

Ook nu zijn er veel ondernemers die niet lang hoeven na te denken over het antwoord…..

Het leasen van een website is dan een uitstekend alternatief.

Je hebt zorgeloos de beschikking over een op maat gemaakte website.

Hoe werkt een leaseconstructie van een website?

Een leaseconstructie van een website werkt ongeveer hetzelfde als het leasen van een auto.

Je hebt hierbij de beschikking over een volledig gepersonaliseerde website die uiteraard speciaal voor jou wordt gebouwd, op basis van jouw wensen en doelstellingen. Je website of webshop wordt kant-en-klaar aan je geleverd. Je hoeft deze alleen maar in te richten en te gebruiken.

Over het eventuele onderhoud, het integreren van nieuwe updates of het oplossen van problemen hoef jij je géén zorgen te maken. Dit wordt immers allemaal voor je gedaan! Daarnaast heb je de beschikking over een gekoppelde mailbox en is je digitale visitekaartje voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen.

Website bouwer Hoofddorp, met wie ga jij in gesprek?

Website bouwer Hoofddorp, met wie ga jij in gesprek?Heeft de bovenstaande optie jouw interesse gewekt?

Dan ben je nu zo langzamerhand in de fase terecht gekomen dat je wat gerichter kunt zoeken naar een partij in Hoofddorp die het bovenstaande voor je in praktijk kan brengen.

Met welke websitebouwer uit Hoofddorp ga jij in gesprek?

Je kunt alle 22.380 resultaten bekijken, maar uiteindelijk kom je uit op Nowweb.nl.

Wij bieden je een persoonlijke maatwerk service.

Bij ons ben je géén nummer maar een klant.

We bieden je een website die aan alle bovengenoemde eisen voldoen.

WordPress

We maken gebruik van WordPress, het meest gebruiksvriendelijke systeem dat je je maar kunt bedenken. Je kunt op ieder moment je website aanpassen. Hiervoor heb je géén technische kennis nodig. Als je toch vragen hebt, hebben we verschillende zeer uitgebreide instructies en explainers beschikbaar. Als je géén antwoord kunt vinden in deze hulpbronnen zijn wij (Tim en Jeroen) er nog. We helpen je graag verder en zitten letterlijk bij je om de hoek!

SEO Check

Dit laatste heeft als grote voordeel dat we een uitstekende lokale kennis hebben en je perfect kunnen helpen als je lokaal gevonden wilt worden. We hebben de vindbaarheid van onze websites prima voor elkaar. Onze websites en webshops scoren meer dan 90 punten (op een schaal van 100) op de SEO checklist.

Responsive

Uiteraard zorgen wij ook voor het onderhoud van de website, lossen we eventuele problemen op en zorgen we dat updates en nieuwe toepassingen op jouw website worden geïntegreerd. Onze websites zijn volledig afgestemd op de gebruikersbehoefte en zijn dus mobiel responsive (responsive webdesign). Jouw digitale etalage is op ieder device goed zichtbaar.

Lees in ons blog wat een responsive website is!

Wat kost een website laten bouwen in Hoofddorp?

Wat kost een website laten bouwen in Hoofddorp?De vraag die iedere ondernemer bijna als eerste stelt, nadat we hebben uitgelegd welke service wij bieden, gaat over de kosten. Wat kost een website laten bouwen in Hoofddorp?

Ook hierin gaan we je aangenaam verrassen:

Je kunt gebruikmaken van onze websites voor slechts 25 euro per maand!

Hierin zijn alle kosten opgenomen.

We werken dus niet met opstartkosten of extra financiële verrassingen als gebruik wilt maken van updates of nieuwe toepassingen op je website. Dit vaste bedrag per maand kun je dus uitstekend budgetteren.

Daarnaast is het goed te weten dat we niet werken met lange contracten. Je kunt bij ons op ieder moment opzeggen en hebben een opzegtermijn van slechts één maand.

We gaven al aan, het laten bouwen van een website is een investering die je sneller kunt terugverdienen dan je denkt! Hoeveel conversies moet jij realiseren om deze kosten terug te verdienen?

Waarom Nowweb.nl uit Haarlemmermeer?

Nowweb.nl is gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer. We komen uit Nieuw-Vennep om precies te zijn. Letterlijk onder de rook van Hoofddorp dus. We zijn twee ervaren websitebouwers én ondernemers. We weten dus wat er bij het ondernemerschap komt kijken en zien dagelijks dat veel ondernemers het veel te druk hebben om zich zorgen te moeten maken over de bouw en onderhoud van hun website.

Veel ondernemers uit Hoofddorp en omgeving maken dankbaar gebruik van ons leaseconcept. Waarom dit zo is, kunnen we eenvoudig uit te leggen!

De 10 plussen van Nowweb.nl

 • Professionele website
 • Domeinregistratie
 • Hosting
 • Onderhoud en integratie plug-ins
 • Zoekmachine optimalisatie
 • SSL-certificaat
 • Schijfruimte (1GB)
 • Service en support
 • Scherpe prijsstelling
 • Persoonlijke service

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede websitebouwer in Hoofddorp?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede websitebouwer in Hoofddorp?Laten we een lang verhaal kort houden door in één zin het antwoord te geven op de vraag waar je op moet letten bij het kiezen van een goede websitebouwer in Hoofddorp? Kies een websitebouwer uit de buurt, die een juiste invulling biedt aan jouw gebruikersbehoefte van een website, tegen een vaste maar vooral eerlijke prijs, Nowweb.nl dus.

Eerst zien dan geloven?

Dat snappen wij! Er zijn in de websitebouw branche veel mensen die van alles beloven…….

Wij laten je graag zien dat we doen wat we je beloven!

Hoe kunnen we je dit beter laten zien dan je dit zelf laten ervaren?

Vraag nu hieronder GRATIS en geheel vrijblijvend een demo-website aan een probeer deze gerust uit. Uiteraard maken we een geheel gepersonaliseerde website voor je zodat je een goed beeld krijgt hoe jouw website eruit kan komen te zien!

Heb je vragen over onze service of kunnen we je helpen met persoonlijk advies?

Schroom niet en neem gerust contact met ons op.

We helpen je graag verder!

 

Gratis demo website!

Gratis Demo-website!