nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Hoe plaats ik een video op mijn website?

Een video op je WordPress website plaatsen, is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. In de handleiding leggen we uit hoe je dat doet met een YouTube- of Facebook-link. Het is ook mogelijk om een video direct te uploaden in WordPress. Heb je een website van Nowweb.nl, dan heb je zelfs 1 Gigabyte (1000 MB) tot je beschikking voor foto’s en video’s. Tegelijk is het vaak juist handig om een YouTube- of Facebook-video te gebruiken, bijvoorbeeld omdat je je video daar toch ook wilt uploaden.

We gaan ervan uit dat je al bent ingelogd in de beheeromgeving van je website. Je leest in deze handleiding hoe je dat doet. Je komt binnen op het Dashboard.

1. Nieuw bericht of pagina

Ga links in het menu naar berichten en maak een nieuw bericht aan. Wil je je video in een pagina of dienstenpagina plaatsen? Dat kan ook. Het werkt het hetzelfde. Je kunt natuurlijk ook een bestaand bericht of pagina aanpassen.

2. Titel en tekst

Vul in het nieuwe bericht (of de pagina) een titel in. Wil je meer weten over hoe werkt, lees dan onze handleidingen over het maken van een nieuw blog of nieuwsbericht of een nieuwe pagina.

3. Plaats van de video bepalen

Bepaal voor jezelf waar je de video wilt tonen en plaats hier een witregel.

4. Video erbij zoeken

Ga daarna naar (bijvoorbeeld) YouTube of Facebook en zoek de video die je wilt plaatsen.

5. Zoek de URL (link)

Klik op het filmpje van jouw keuze, zodat het begint af te spelen. Helemaal bovenin je scherm (in de zogeheten adresbalk van je browser) vind je de URL van deze video.

6. URL kopiëren

Klik op de URL. Dit zorgt ervoor dat deze wordt geselecteerd (blauw). Klik vervolgens op CTRL+C op te toetsenbord zodat je de link kopieert.

7. URL invoegen in je website

Ga terug naar je website en het bericht waarmee je bezig bent. Zet de cursor op de witregel die je hebt opengehouden voor de video en klik vervolgens op CTRL+V op de toetsenbord. De URL wordt nu in je bericht geplakt.

8. Video wordt geplaatst

WordPress (het CMS) zal de link nu automatisch omzetten naar de video en ervoor zorgen dat deze klikbaar wordt.

Wil je een video van bijvoorbeeld Vimeo.com, Facebook of Instagram gebruiken? Dat kan ook. Het werkt op dezelfde manier: kopieer de link en plak die in een pagina of bericht.