nowweb.nl

Mijn agenda synchroniseert niet

Mijn agenda synchroniseert niet

Laten we beginnen met wat misschien een open deur lijkt: een agenda en e-mail zijn twee heel verschillende dingen. Klinkt vrij logisch. Toch is de verwarring best begrijpelijk, want vaak krijg je de agenda ‘gratis’ bij je mailadres. Bijvoorbeeld bij Outlook of Gmail.

Vandaar dat wij regelmatig deze vraag krijgen: ‘mijn e-mail werkt prima, maar mijn agenda synchroniseert niet, hoe kan dat?’

Het antwoord is simpel: dat klopt! Oké, een iets uitgebreider antwoord dan.

IMAP en POP3 zijn alleen voor e-mail

Onze mailboxen zijn op 3 manieren te gebruiken: via webmail, via IMAP of via POP3. Webmail werkt via een webbrowser: je gaat naar de website voor de webmail, je logt in et voilà! IMAP en POP3 zijn beide zogeheten protocollen voor het ophalen van e-mail, bijvoorbeeld op je telefoon of tablet, in Outlook of Mozilla op je pc.

Het verschil? In het kort: met POP3 downloadt je de mail van de server, met IMAP laat je de mail op de server staan.

En nu komt het: beide zijn niet geschikt voor het synchroniseren van agenda’s.

En de agenda in de webmail dan?

Scherp! Ja, als je onze webmail gebruikt, is het je ongetwijfeld opgevallen dat daar ook een agenda te vinden is. Maar die kun je dus niet synchroniseren met een andere apparaat, simpelweg omdat IMAP en POP3 daar niet geschikt voor zijn.

We adviseren je daarom om de agendafunctionaliteit van Outlook.com of Gmail te gebruiken. Die kun je ook synchroniseren met andere programma’s en apparaten.