nowweb.nl

Maken jullie ook dropshipping websites?

Het klinkt natuurlijk ideaal: je start een webshop en als je iets verkoopt, dan regelt iemand anders de afhandeling voor je. Dropshipping heeft zo zijn voordelen: je hebt zelf geen voorraden nodig, waardoor je geen inkooprisico hebt. En je hebt het gedoe van inpakken en verzenden van pakketten niet.

Wij krijgen de vraag dan ook regelmatig: maken jullie ook dropshipping websites?
Het antwoord? Zelden!

Waarom? Twee redenen.

Database-koppeling

Allereerst, omdat er voor dropshipping vaak koppelingen met een externe database nodig zijn. Via zo’n koppelingen wordt informatie over producten, voorraden, en soms ook prijzen doorgegeven. Sommige dropshipping-aanbieders bieden daar een kant-en-klare oplossing voor (bijvoorbeeld een plug-in of een koppeling met de REST API van WordPress), maar de meeste doen dat niet. In dat geval moet er dus nog een koppeling ontwikkeld (en daarna onderhouden) worden. En dat is veel extra werk.

Dat kan allemaal niet binnen een abonnement van 60 euro per maand. Dus dat bieden we niet aan. Als je wilt gaan dropshippen met een webshop van Nowweb.nl, dan zal er al een kant-en-klare koppeling moeten zijn vanuit je dropshipping-partner.

Het businessmodel van dropshipping

Daarnaast omdat we hebben gezien dat de meeste dropshipping websites geen haalbaar businessmodel hebben. Het probleem zit ‘m – als je het ons vraagt – in de marge. Omdat je risico’s elders neerlegt, zal ook je winstmarge op een product lager zijn. Doorgaan is dat tussen de 15 en 40 procent.

Stel je verkoopt een verzorgingsproduct van zeg 10 euro, en je marge is 15%, dan verdien je met 1 verkoop dus 1,50 euro. Dan moet je er dus 40 verkopen om je shop terug te verdienen. Maar je moet ook nog marketing doen, want zonder websitebezoekers geen sales? En online adverteren is niet gratis.

Hoe zit het met jouw businessmodel?

Het is natuurlijk niet aan ons om jouw businessmodel te beoordelen. Maar, we nemen met ons concept wel enige risico’s. We bouwen immers een complete website/webshop voor een vast maandbedrag. Daar gaat een hoop tijd vooraf in zitten, die we niet 123 hebben terugverdiend.

Dus, ben je van plan om een dropshipping webshop te starten? Vraag je dropshipping-partner of zij een kant-en-klare koppelingen met WooCommerce bieden. Is dat het geval, reken dan goed je businessmodel door: hoeveel producten moet je verkopen elke maand om 1) je kosten voor de webshop terug te verdienen, 2) om je marketing kosten terug te verdienen, en 3) er zelf nog wat aan over te houden.

Heb je vragen? Neem dan even contact op!