nowweb.nl

Waarom een responsive website zo belangrijk is

Waarom een responsive website zo belangrijk is

Stel je voor…

Je bent van plan om eens flink te gaan shoppen. Je komt aan bij het winkelcentrum waar je jouw zuurverdiende centen wilt gaan uitgeven, maar ontdekt dat er geen parkeerplaatsen zijn voor je auto.

Wat?!

Oké, er is een bushalte voor de deur. En er is een fietsenstalling. Maar er is nergens een parkeerplek te bekennen…

Wat doe je?

Waarschijnlijk maak je rechtsomkeert en zet je koers naar een ander winkelcentrum. Als bedrijf wil je het je potentiële klanten zo makkelijk mogelijk maken om je winkel te bezoeken, anders loop je omzet mis.

Klinkt logisch toch?

En toch gaan veel ondernemers precies zo met hun klanten om, als het om hun website gaat. Er zijn helaas nog steeds veel bedrijfswebsites die niet goed werken op mobiele apparaten!

Maak je website toegankelijk voor alle bezoekers

Als je gaat shoppen, wil je zelf kunnen bepalen hoe je naar de winkel van jouw keuze gaat: met de fiets, met het ov of met de auto. En als je een website bezoekt, wil je zelf kunnen bepalen hoe je daar komt: op je pc of laptop, op je mobiele telefoon of op je tablet. Als website-eigenaar doe je er dus goed aan dat mogelijk te maken.

Doe je dat niet, dan gaan je bezoekers meteen weer weg. Net zoals jij bij het winkelcentrum-zonder-parkeerplekken.

Steeds meer mobiele websitebezoekers

Mocht je nou denken: ach, om hoeveel mensen gaat dat nou? Nou… best wat! Het aantal mensen dat jouw website bezoekt op een mobiel apparaat (smartphone, tablet of phablet) stijgt elk jaar. Net als het aantal mensen dat aankopen doet via hun telefoon of tablet. Het percentage van mobiele transacties lag in het derde kwartaal van 2018 in Nederlands zelfs al op 53%.

In het eerste kwartaal van dit jaar hadden wij op onze website 63% bezoekers op mobiel, 21% op desktop en 16% op tablet. Vorig jaar in het eerste kwartaal waren die percentages nog 47%, 40% en 13%. Dat zegt genoeg toch?

De oplossing: een responsive website

responsive website, responsive webdesignWil je voorkomen dat bezoekers je website massaal binnen 1 seconde weer verlaten? Dan moet je er dus voor zorgen dat je site goed werkt op alle apparaten. Dus niet alleen op desktop-computers. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: een responsive website. Simpel gezegd, past een responsive webdesign zich automatisch aan aan het apparaat waarop iemand jouw bedrijfssite bezoekt

Om het nog iets complexer te maken: niet alleen het type apparaat (smartphone, tablet, enz.) waarop je een website bekijkt, maakt uit. Want ook de grootte van het scherm kan nogal verschillen. De nieuwste Samsung heeft een veel groter scherm dan een iPhone 5 bijvoorbeeld. Ook daar houdt een responsive design rekening mee.

Meer weten? Lees onze explainer over responsiveness.

Ook belangrijk voor de SEO

Nog een reden om voor een responsive website te kiezen, is de SEO. Want Google kijkt bij het beoordelen van jouw website inmiddels voornamelijk naar de mobiele versie van de site.

Het laatste wat je wilt, is natuurlijk dat je website minder goed gevonden. Oftewel, dat je lager in de zoekresultaten wordt getoond, omdat het design van je website verouderd is.

Ook een responsive website?

Wil je dat jouw bedrijfswebsite ook goed wordt getoond op alle apparaten? En in de zoekresultaten? Dat kan! Onze websites en webshops zijn standaard responsive gebouwd. Nog een reden om voor nowweb.nl te kiezen.