nowweb.nl

Een WordPress website laten maken: de 7 meest gemaakte fouten!

WordPress website laten maken

Wil je de vindbaarheid van jouw bedrijf vergroten en online je producten of diensten aanbieden? Dan is het tijd voor een eigen website. Je kunt ervoor kiezen een WordPress website zelf te maken of er een te laten maken. Zeker wanneer je geen ervaring hebt met het maken van websites of weinig tijd hebt, is het verstandig dit uit te besteden aan een professional. Nowweb.nl maakt voor jouw bedrijf een professionele en goed werkende WordPress website voor online succes.

Bij het laten maken van een nieuwe WordPress website komt veel kijken. Welke websitebouwer kies je? Wat mag het kosten? Welke functionaliteiten zijn belangrijk? Een goede voorbereiding helpt je in jouw zoektocht naar de beste website voor jouw bedrijf. In deze blog lees je over een WordPress website laten maken: de 7 meest gemaakte fouten.

1. Te snel ja zeggen tegen een partner

Wanneer je online zoekt naar bedrijven die websites bouwen, merk je snel dat het aanbod immens is. Het kan best lastig zijn om uit de ruime selectie een betrouwbare partner te vinden. Dit vereist goed vooronderzoek. Een veelgemaakte fout is dat mensen deze stap overslaan en op basis van een eerste gesprek direct met een bureau of freelancer in zee gaan. Hiermee loop je het risico dat jullie verwachtingen niet matchen en dat je straks niet tevreden bent met het eindresultaat.

Voorkom dit door vooraf reviews te lezen van voorgaande klanten. Deze bieden een eerlijk beeld van het werk. Bestudeer daarnaast de website goed en let erop dat je de voorwaarden leest. Bovendien is het belangrijk dat om veel verschillende websitebouwers met elkaar te vergelijken voor een realistisch beeld van de markt.

2. Goedkoop of duurkoop

Een van de punten waar je vooraf een goed beeld van moet schetsen, is een eerlijke prijs. Veel ondernemers maken de fout te weinig of te veel voor hun website te betalen. Wanneer de deal te goed voor woorden klinkt, is de kans groot dat hij dat ook is. Een goede website bouwen kost ervaring, tijd en geld. Wees daarom kritisch op lage tarieven en denk goed na of de prijs wel realistisch is. Aan de andere kant betalen veel mensen ook vaak te veel geld voor het laten maken van hun WordPress website. Goede websitebouwers kunnen een hoge prijs vragen en talloze functionaliteiten inpluggen. Evalueer of dit noodzakelijk is voor jouw website; het is zonde om voor functionaliteiten te betalen die jou geen meerwaarde bieden.

Hoe ga je te werk? Vergelijk vooraf verschillende aanbieders en hun prijzen. Stel je budget vast, zet je wensen op een rij en ga dan op zoek naar een eerlijke prijs. Vraag vooraf wat je qua prijs kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij Nowweb.nl betaal je een betaalbaar vast maandbedrag, zonder extra bouw- of opstartkosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent, wel zo fijn.

3. Beginnen zonder plan

Heb je een goede aanbieder gevonden voor een eerlijke prijs? Super! Voordat de bouwer aan de slag kan, is het belangrijk dat jij een duidelijk plan hebt. Heb je dit niet, dan maak je een fout. Een goed communicatieplan is essentieel voor online succes. Wat zijn je doelen, wie is je doelgroep, wat is je tone-of-voice? Dit moet allemaal helder zijn voor dat je een WordPress website laat maken. Zo voorkom je dat je website onsamenhangend is en je jouw doel niet waar kunt maken.

4. Jezelf te sterk laten verrassen

Verrassingen zijn leuk, maar als het aankomt op een serieuze investering zoals je eigen website, wil je hier graag controle over hebben. Door vooraf een gratis demo of concept te zien, weet je of jij en de websitebouwer op één lijn zitten. Biedt de websitebouwer dit niet aan en wil hij of zij direct officieel starten met je website? Bega dan niet de fout hiermee in te stemmen. Ja, het is een investering voor je websitebouwer om gratis een concept uit te werken. Toch vraag je niet teveel. Zowel voor jou als de bouwer werkt dit prettig en voorkom je achteraf onnodig veel aanpassingen en extra kosten. Wil je een gratis demo voor je WordPress website aanvragen? Wij bieden binnen 1 werkdag een interactieve demo-website speciaal voor jouw bedrijf aan, waar jij vervolgens feedback op kunt geven.

5. Website zonder zoekmachine optimalisatie

Dit is een fout die je liever niet wilt maken. Je website kan nog zo mooi worden opgeleverd en functioneel werken. Maar als je websitebouwer geen ervaring blijkt te hebben in zoekmachine optimalisatie, dan is dat zonde. Op het eerste oog zie je het niet, maar door het ontbreken van de juiste strategie zal jouw website niet hoog gewaardeerd worden door Google. En dus minder goed gevonden worden door potentiële klanten. Zorg er daarom voor dat je voor een website bouwer kiest die hier met zorg mee omgaat.

6. Mooi, maar functioneel?

In lijn met de vorige meest gemaakte fout, is intrappen in een mooi ogende website, die niet functioneel is. Tuurlijk is het belangrijk dat je WordPress website er goed uitziet. Maar nog belangrijker is dat de website naar behoren werkt. Kunnen bezoekers snel de informatie vinden en makkelijk een bestelling plaatsen? Is de website snel? Kun je deze vragen niet met ‘ja’ beantwoorden, dan kan je website er nog zo mooi uitzien maar zullen gebruikers ontevreden zijn en afhaken. Dat wil je natuurlijk niet! Maak goede afspraken met je websitebouwer en test zelf alles uit voor de definitieve oplevering.

7. Zelf niet met het CMS kunnen werken

In de meeste gevallen levert je partner jouw website kant- en klaar op. Echter, een website is dynamisch en zal van tijd tot tijd aangepast moeten worden. Grotere werkzaamheden zul je uit moeten besteden aan de websitebouwer. Maar voor kleine aanpassingen is het handig als je deze zelf kunt doorvoeren. Een veelvoorkomende fout is dat website-eigenaren zelf niet weten hoe ze in WordPress moeten werken. Met als gevolg frustratie, tijdverspilling of onnodige kosten doordat je het moet uitbesteden. Probeer je daarom te verdiepen in WordPress en vraag goede uitleg aan je websitebouwer. Een goede instructie helpt ook altijd; op onze website bieden wij verschillende handleidingen aan.

8. Het onderhoud onderschatten

Je website is klaar en je kunt live, fantastisch nieuws! Maar hiermee ben je er nog niet helemaal. Net zoals veel dingen in het leven, heeft een website onderhoud nodig. Een WordPress website heeft meerdere keren per maand updates nodig. Bovendien zijn er diverse plug-ins. Wordt dit niet onderhouden, dan loop je het risico dat je website niet goed werkt of slecht beveiligd is. Het onderhoud van je website is dus een erg belangrijk onderdeel, kijk goed of dit inbegrepen zit in je pakket.

Wil jij een WordPress website laten maken?

Dat kan door Nowweb.nl! Voor een vast maandbedrag maken wij een professionele en aantrekkelijke website, die tegelijkertijd goed vindbaar en veilig is. Interesse? Leuk! Vraag vrijblijvend een gratis demo aan en wij gaan aan de slag voor jouw online succes.