nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Wat is SSL?

nowweb.nl-header-explainer-wat-is-ssl-https

Wie een website bezoekt, wil dat natuurlijk graag veilig doen. Gelukkig zijn verreweg de meeste websites tegenwoordig gewoon veilig. Maar hoe weet je dat als bezoeker? Precies, dankzij het groene slotje in de adresbalk van je browser en de aanduiding ‘https‘ (in plaats van http).

Natuurlijk wil jij als ondernemer dat bezoekers jouw website vertrouwen. De veiligheid is daarbij een belangrijk aspect. Dus wil je ook zo’n slotje! Maar hoe regel je dat? Met een SSL-certificaat voor jouw domeinnaam. Dat is tegenwoordig gelukkig vrij eenvoudig. Maar wat is SSL precies?

Wat is SSL? Of wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het is een zogeheten encryptie-protocol dat de communicatie tussen computers (bijvoorbeeld via het internet) beveiligt. In het geval van jouw website gaat het dus om de communicatie tussen de server waarop je website staat en de computer van een bezoeker.

‘Encryptie’ is een moeilijk woord voor ‘versleuteling’ of ‘codering’. Simpel gezegd, worden de data (de inhoud van je website, zoals de teksten en foto’s) van de server eerst gecodeerd voordat ze naar de computer van een bezoeker worden verstuurd. Die computer zal de data bij aankomst weer decoderen. En andersom werkt het op dezelfde manier, bijvoorbeeld als iemand een contactformulier invult. Dan gaat het bovendien ook nog eens over persoonsgegevens, daarmee willen we doorgaans extra voorzichtig zijn.

De encryptie zorgt er dus voor dat anderen kunnen niet meelezen met wat er heen en weer wordt verstuurd, maar ook dat de data niet ‘onderweg’ kunnen worden aangepast.

Gratis SSL bij nowweb.nl

Alle websites die we bij nowweb.nl maken, krijgen standaard een SSL-certificaat. Je kunt je website dus altijd (ook) via https://www.jouwdomeinnaam.nl bereiken. We gebruiken daarvoor de SSL-certificaten van Let’s Encrypt ™.

Heb je ook interesse in een superveilige website voor een superscherpe prijs?

Vraag nu een Gratis Demo aan