nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Wat is WooCommerce?

nowweb-wat-is-WooCommerce

WooCommerce is één van de populairste webwinkel-systemen ter wereld. Het is een veelgebruikte plug-in voor WordPress, die je website als het ware omtovert tot een webshop. Eén van de eerste dingen die je moet doen als je besluit om een webwinkel op te gaan richten, is een keuze maken voor het CMS waarmee je gaat werken. CMS staat voor Content Management Systeem. Het is de tool waarmee je jouw webwinkel bouwt en beheert. WooCommerce is dus zo’n tool.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is op het gebied van webwinkels een absoluut begrip. Het is één van de meestgebruikte plug-ins voor WordPress. Met de vele opties voor thema’s, extensies en de constante aanpassingen die worden doorgevoerd, is het vandaag de dag geen simpele plug-in meer maar een wereldwijde community. WooCommerce (opgezet in 2008) is in vrij korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste webwinkel systemen ter wereld.

Waarom kiezen voor WooCommerce?

Het voordeel van WooCommerce is dat dit systeem erg gebruiksvriendelijk is. Zelfs als je totaal geen ervaring hebt met het opzetten en/of beheren van een webwinkel, kun je met dit systeem prima uit de voeten. Bovendien is WooCommerce zeer betaalbaar: in de basis is het een gratis plug-in voor WordPress. Je kunt de tool naar wens uitbreiden met diverse extensies. Een aantal hiervan is kosteloos, voor andere toepassingen moet betaald worden. Nog een voordeel is dat het systeem voortdurend wordt verbeterd en uitgebreid. Zo blijft je webshop dus altijd up-to-date.

Ook met betrekking tot SEO (de vindbaarheid) is WooCommerce een handige optie. Yoast heeft namelijk een plug-in gemaakt die uitstekend geschikt is voor WooCommerce-webshops.

Voor kleine en grote webshops

WooCommerce is dus een uitstekende tool voor de beginnende webshop-beheerder. Je verandert er je WordPress-website meet in een professionele webwinkel. In tegenstelling tot veel andere webshopsoftware is WooCommerce namelijk een plug-in voor je bestaande (WordPress-)website en geen software die op zichzelf staat.

Je kunt met dit systeem een kleine en eenvoudige webwinkel runnen, maar door het flexibele karakter van het systeem kan het ook meegroeien met je de ontwikkeling van je online shop. Mocht jouw webwinkel in de toekomst duizenden bezoekers krijgen of mocht je jouw aanbod uit willen breiden met honderden producten, dan is dit binnen WooCommerce geen enkel probleem. Er zijn vele grote (lees: succesvolle) webwinkels die draaien met deze plug-in.

Jouw webshop bij nowweb.nl

Heb je al een website bij nowweb.nl? Mooi! Dan kunnen we jouw website eenvoudig ‘omtoveren’ in een webshop. Zo kun je jouw producten of diensten eenvoudig online gaan verkopen én afrekenen. Nieuwsgierig? Bekijk de mogelijkheden voor webshop!
Vraag nu een Gratis Demo aan