nowweb.nlHandige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Hoe nu verder?

Hoe nu verder?

Je hebt een Gratis Demo-website (of -webshop) van ons ontvangen. En daar ben je wel tevreden mee. Je hebt ongetwijfeld nog wensen, ideeën en/of vragen. Maar je bent in elk geval zo tevreden dat je wel met ons in zee wilt. Mooi, dat horen we natuurlijk graag!

Dan is jouw volgende vraag waarschijnlijk: oké, hoe nu verder? In dit artikel proberen we die vraag zo goed en duidelijk mogelijk te beantwoorden.

Wat hebben wij van jou nodig?

Kort gezegd hebben we 3 dingen van je nodig:

 1. teksten
 2. afbeeldingen
 3. feedback

Daar communiceren we doorgaans via de e-mail over, maar soms kan het handiger zijn om elkaar even telefonisch te spreken.

1. Teksten

De teksten voor je website schrijf je zelf. Jij weet tenslotte meer over jouw business dan wij en beter wat jouw klanten willen lezen. Die teksten kun je gewoon in bijvoorbeeld Word of Pages maken en als bijlage bij de e-mail naar ons sturen. Wij zetten de teksten voor je in de website!

Heb je al een website? Dan hebben we in de demo-website waarschijnlijk al (een deel van de) teksten overgenomen uit die website. Hebben we dat naar jouw wens gedaan? Heb je nog geen website op dit moment, dan staat er waarschijnlijk nog Latijnse tekst in de demo-website. Die moeten we nu dus gaan vervangen.

Tip: gebruik de demo-website als leidraad voor je teksten

Welke teksten heb je nodig?

Dat is uiteindelijk aan jou natuurlijk, maar hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende pagina’s:

 • Homepage
 • Onze diensten / Onze producten
  • Voor elk(e) dienst of product een pagina
 • Veelgestelde vragen
 • Tarieven / Prijzen
 • Gastenboek / Reviews
 • Blogs / Nieuws
 • Over ons / Over mij
 • Contact

Wil je liever zelf direct in WordPress werken? Dat kan! We kunnen ook voordat we ‘live’ zijn al een account voor je aanmaken.

2. Afbeeldingen

Stap 2 zijn de afbeeldingen in je website. Dan hebben we het natuurlijk over de grote openingsfoto, maar bijvoorbeeld ook over je logo. Heb je al een logo of foto’s die je wilt gebruiken (en staan deze nog niet in de demo-website)? Misschien wil je nog foto’s laten maken bijvoorbeeld. Stuur die dan naar ons via de e-mail.

Tip: grote bestanden versturen? Gebruik een tool als WeTransfer

Wil je stockfoto’s gebruiken?

Waarschijnlijk hebben we (deels) stockfoto’s gebruikt in de demo-website. Wil je er daar een aantal van gebruiken? Dat kan! Laat ons weten welke, dan kunnen wij ze voor je downloaden, bewerken en in je website zetten.

Wil je wel stockfoto’s gebruiken, maar liever op zoek naar andere? Ook dat is geen probleem. Dit is onze favoriete website voor (betaalde) stockbeelden: Depositphotos. Alle foto’s die je daar vindt, kun je kiezen.

Keuzestress? Lees ons blog ‘Stockfoto’s op je website: de do’s en don’ts’

Stockfoto’s kosten – eenmalig – 5 euro ex. btw per foto. Je kunt ze bestellen via onze webshop.

3. Heb je nog feedback?

Als je naar de demo-website kijkt, zijn er dan nog dingen die je graag anders zou zien? De Gratis Demo is gewoon een eerste opzet, zodat we iets concreet hebben om over te praten. We kunnen nog van alles aanpassen aan jou wensen. Hieronder een paar voorbeelden.

 • Zijn de kleuren goed?
 • Zijn de lettertypes goed?
 • Is het menu (bovenin) goed?
 • Is de indeling van de homepage goed?

Heb je nog vragen?

Misschien heb je nog specifieke vragen of wensen? Laat het ons weten! Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Voordat we ‘live’ gaan…

Tot slot, voordat we je website kunnen lanceren, zijn er nog een paar zaken die we even moeten regelen. Geen zorgen, daar heb je ons voor!

Domeinnaam

Heb je al een domeinnaam? Bijvoorbeeld omdat je nu al een website hebt of omdat je die alvast had vastgelegd. Dan kunnen we 2 dingen doen:

 1. We laten de domeinnaam bij je huidige hostingbedrijf (en verwijzen ‘m door naar onze servers)
 2. We verhuizen de domeinnaam naar ons

De keuze is aan jou!

Mailbox

Als wij een nieuwe domeinnaam voor je hebben vastgelegd, dan maken we ook een bijbehorende mailbox voor je aan. Heb je al een domeinnaam en blijft dat bij het huidige hostingbedrijf, dan blijft ook je e-mail via hen lopen.

Verhuis je je domeinnaam naar ons en is er al een mailbox die je actief gebruikt? Vergeet dan niet om die mail te back-uppen! Wil je liever dat wij dat doen? Dat kan! Je kunt deze service aanvragen via onze webshop.

Final check!

Voordat we live gaan doen we altijd nog een laatste check. Dat spreekt voor zich!

Je abonnement afsluiten

Omdat we dan nu echt met je definitieve website aan de slag gaan, vragen we je om je abonnement bij Nowweb.nl ook definitief te maken. Dat kan gewoon online via onze webshop. Alvast bedankt!