nowweb.nl



Handige selecties

Alles voor je webshop

Social Media

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Hoe kies je de juiste websitebouwer?

Hoe kies je de juiste websitebouwer?

6 tips voor een ideale match

Een website laten maken, is niet zomaar iets. De belangen zijn groot en er is vaak best wat geld mee gemoeid. Je wilt dan ook zeker weten dat je de juiste websitebouwer kiest. De kwaliteit en service moeten goed zijn, maar hoe weet je nu welke partij hiervoor zorgt en welke niet? In dit blog vind je tips die je helpen om de juiste sitebouwer te vinden en kies. Lees ze goed door, wees kritisch en neem je tijd om te vergelijken en tot een goed besluit te komen.

Doe je onderzoek

Als je nog nooit eerder met een webbouwer gewerkt hebt, is het extreem waardevol om informatie te verzamelen om een eerste inschatting te kunnen maken van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de partij. Je kunt op diverse manieren onderzoeken en informatie inwinnen.

Vraag allereerst in je omgeving naar referenties. Wie ken jij met een goede website en wie heeft deze website gebouwd? Referenties van een goede relatie kunnen waardevol zijn. Indien iemand beschikt over een goede website en positief is over de partij die deze gebouwd heeft, dan kan deze partij zeker een kanshebber zijn.

Reviews van klanten

Zoek op het internet naar beoordelingen. Er zijn websites waarop je beoordelingen en recensies van klanten kunt vinden, maar ook met een snelle zoekactie in Google ben je al goed geholpen. En bekijk ook reviews op Facebook eens.

Lees aandachtig wat mensen te zeggen hebben over de webbouwer in kwestie, maar blijf wel kritisch: je kunt zelf beoordelen of wat men zegt terecht is of niet. Als een bouwer gemiddeld een cijfer 5 krijgt, maar één iemand heeft een lyrische recensie geschreven en een 10 gegeven, dan moet je dit niet klakkeloos aannemen. Andersom is het zo dat als tientallen mensen een bedrijf gemiddeld belonen met een 8, die ene 1 die wordt gegeven ook gezien kan worden als een uitzondering. Hoe meer reviews er zijn, hoe representatiever de gemiddelde beoordeling is.

Kies uit het onderzoek enkele partijen die jou geschikt lijken en benader hen vervolgens.

Vraag offertes aan

De volgende stap in de selectie van jouw websitebouwer is offertes aanvragen. Met een goede offerte krijg je al een hoop duidelijkheid over wat een partij voor jou kan betekenen en wat dit gaat kosten. Vraag altijd bij meerdere bouwers dezelfde offerte aan. Je wilt goed kunnen vergelijken: daarvoor heb je referentiemateriaal nodig voor exact dezelfde werkzaamheden. Als je bij meerdere partijen verschillende offertes aanvraagt met steeds andere werkzaamheden, dan zul je nooit een goede inschatting kunnen maken van wie een streepje voor heeft.

Vraag er niet te veel aan, want dan zie je straks door de bomen het bos niet meer. Heb je een lange lijst met kanshebbers, maak van je long list dan eerst een short list: met 3 tot 5 offertes zit je goed.

Dit is waar je op moet letten

Je hebt je vooronderzoek gedaan, je hebt offertes klaarliggen en nu is het tijd om te kiezen. Doe dit niet te snel, maar loop alles kritisch na. Is de goedkoopste websitebouwer automatisch de beste keus? Of de duurste de slechtste? Zeker niet. Wat voor jou de juiste keuze is, hangt af van een aantal factoren.

Wat kost een website?

Allereerst is de prijs natuurlijk belangrijk. Je hebt een budget in gedachte en de offertes die je hebt ontvangen, laten verschillende bedragen zien. Wellicht zitten er partijen tussen met een offerte die zo ver boven jouw maximumbudget ligt, dat het geen zin heeft om verder te praten. Lijkt het gat niet onoverbrugbaar, wees dan gewoon eerlijk en geef aan dat je een maximum hebt en dat de offerte scherper moet zijn. Je weet van tevoren nooit waar de bouwer mee terugkomt.

Overweeg je om zelf je eigen website gratis te maken, lees dan ons blog erover.

Een offerte is een voorproefje

De offerte zelf dient ook van een goede kwaliteit te zijn en moet je inzicht geven in wat de bouwer voor jou kan betekenen. Zitten er erg slechte offertes (lelijk opgemaakt, slecht uitgelegd, te weinig of juist veel te veel informatie) tussen, dan spreekt hier voor jou wellicht niet veel vertrouwen uit. De offerte moet met zorg zijn samengesteld (net als je website straks). Wees bij eventuele onduidelijkheden niet bang om meer informatie te vragen.

Voorbeeldwebsites

Om een nog beter beeld te krijgen van de kwaliteit van een partij, kun je vragen om voorbeelden. Werkt de sitebouwer vaker met ondernemers zoals jij, en hebben zij hiervan voorbeelden? Na het ontvangen van een offerte (of al hiervoor) kun je gerust vragen hoe zij het project precies aan zouden pakken, waarom zij voor die aanpak kiezen en of er voorbeelden zijn die de voordelen van hun aanpak ondersteunen. Probeer van tevoren zo veel mogelijk duidelijkheid te krijgen voordat je een websitebouwer de opdracht gunt.

Je gevoel is zeer belangrijk

Vergeet niet dat een samenwerking met een sitebouwer vaak niet eenmalig is. Je site zal onderhoud nodig hebben, er zullen wijzigingen moeten worden doorgevoerd en wellicht heeft de website over een jaar wel een update nodig. Misschien wil je in de toekomst meer websites laten maken en dan is het wel zo fijn als dit bij dezelfde bouwer kan gebeuren. Je gevoel is daarom ook zeer belangrijk. Luister hier goed naar.

Heb je bijvoorbeeld een webbouwer met een iets hogere offerte dan een ander, maar is jouw gevoel wel in alle opzichten goed? Dan zou dit toch de juiste keuze kunnen zijn. Ziet alles er prijstechnisch goed uit, maar ben je niet overtuigd van de kwaliteit of heb je niet het gevoel dat de bouwer zijn best doet voor jou als klant, dan kan dat zeker een reden zijn om toch een andere partij de opdracht te gunnen. Denk ook na over continuïteit: heeft deze webbouwer de potentie om ook in de toekomst voor je te blijven werken indien nodig?

Kijk goed naar alle voorwaarden

De website bouwen is één ding, maar hoe zit het met alles daar omheen? Zijn er naast de bouw nog maandelijkse of andere periodieke kosten aan de website verbonden? Hoe snel kan de bouwer opleveren? Hoe zit het met de service achteraf en wat zijn de afspraken wanneer er iets aangepast moet worden wat je zelf niet kunt doen? Vraag, vraag, vraag! De match met jouw websitebouwer moet er op alle punten zijn. Weet wat je belangrijk vindt en weet wie dit kan bieden.

Ga in zee met een professional

Een goede website bouwen is geen klusje voor erbij: het is een vak apart. Natuurlijk mag en moet je scherp zijn op de kosten, maar kies altijd voor kwaliteit. Laat jouw site bouwen door een bewezen goede bouwer. Bijna iedereen heeft wel een kennis, buurman of neefje die een website in elkaar kan knutselen, maar vergeet niet: jouw website is jouw uithangbord en jouw visitekaartje. Op zo’n belangrijk communicatiekanaal wil je niet onnodig beknibbelen.

Of kies een abonnement voor je website!

Bij nowweb.nl pakken we het net even anders aan: je kiest een abonnement voor je website en… that’s it! Wij bouwen je website, we zetten je content erin en regelen al het technische gedoe voor je. Dat doen we voor een vast bedrag per maand (of per jaar). We rekenen dus geen eenmalige kosten! Zo kunnen we de beste kwaliteit leveren voor een vlijmscherpe prijs: vanaf 25 euro per maand. Interesse? Neem contact op of vraag een Gratis Demo aan.

Gratis Whitepaper: nieuwe website in 5 stappen

Dit blog maakt deel uit van een serie van 5 artikelen, die verdere verdieping geven van ons Gratis WhitepaperIn 5 stappen naar jouw nieuwe website‘.

  1. Hoe laat jij jouw website voor je werken?
  2. De functionaliteiten van jouw website
  3. Een website bouwen: uitbesteden of zelf doen?
  4. Hoe kies je de juiste websitebouwer?
  5. Wanneer laat ik een (nieuwe) website bouwen?