nowweb.nl

Wanneer laat ik een (nieuwe) website bouwen?

Wanneer laat ik een (nieuwe) website bouwen?

Overweeg je om een website te laten bouwen of om jouw huidige website te laten vernieuwen? Dan ga je niet over één nacht ijs. Wanneer is het wel en niet verstandig om een website te laten maken? Bij deze beslissing komt vaak meer kijken dan je je realiseert, daarom lees je hier tips die je helpen om het juiste moment te kiezen. De belangrijkste vraag is natuurlijk of je een nieuwe website nodig hebt? Je gevoel zegt van wel, of misschien weet je het zeker. Dat die site er komen gaat, staat dan buiten kijf, maar hoe herken je nu het juiste moment?

Tip vooraf: blijf niet hangen in de checks hieronder

Of je nou een nieuwe website laat maken of een bestaande laat vernieuwen, wacht er niet onnodig lang mee! Sommige ondernemers blijven maanden lang broeden op de theorie, dat is zonde van je tijd. Zorg voor een degelijke voorbereiding, maar wees daadkrachtig en pragmatisch. Lees ook ons blog over snel je website live zetten!

Tips voor ondernemers die nog geen website hebben

Startende ondernemers staan vaak te popelen om hun website de lucht in te krijgen. Dat is begrijpelijk, want je wilt dat de wereld van jouw bestaan te weten komt en je wilt klanten trekken. Laat je niet halsoverkop verleiden tot het (laten) bouwen van een website, want er zijn wel degelijk enkele checks die je voor jezelf kunt doen om te kijken of je al klaar bent voor een website.

Is alles administratief al up and running?

Ben je al klaar om jouw website te lanceren? De eerste check is er eentje van de administratieve soort. Heb je al een bedrijfsnaam bedacht? Sta je al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Heb je al nagedacht over een domeinnaam? En, ook niet onbelangrijk: ben je al klaar om datgene te doen wat je op je website gaat beloven? Je wilt niet te vroeg lanceren en er vervolgens achter komen dat je er eigenlijk nog niet klaar voor bent.

Heb je een ondernemingsplan? Weet je waar je naartoe wilt?

Voordat je weet wat je met jouw website wilt, moet je weten wat je als ondernemer wilt. Heb je al een ondernemingsplan gemaakt? Weet je wat jouw missie en visie zijn? Pas als je weet wie je als ondernemer bent en waar je voor staat, kun je een goede invulling geven aan je website.

Ook hier geldt: strand niet in de details. Je ondernemersplan is geen afstudeerscriptie, een paar pagina’s is echt genoeg. Er zijn zelfs genoeg succesvolle ondernemers die nooit zo’n plan hebben gemaakt. Waar het om gaat, is dat je goed weet wat je gaat doen en hoe je dat gaat doen. Een ondernemersplan(netje) kan je helpen dat helder te krijgen.

Ken je het doel van jouw website?

Een website laat je niet zomaar even maken. Je moet er goed over na hebben gedacht en weten waarom je een website nodig hebt en wat het doel is van deze website. Heb je dit niet helder geformuleerd, dan loop je kans op teleurstellingen. Je zult een websitebouwer niet goed kunnen vertellen waar je behoefte aan hebt. Het resultaat is een site die misschien niet voldoet aan je verwachtingen of die bepaalde informatie of functionaliteiten mist. Of een website die precies voldoet aan je eerste briefing, maar… intussen ben je van gedachte veranderd.

Heb je budget voor een website?

Een goede site laten bouwen kost geld. Heb je budget voor een website? Vraag offertes aan zodat je weet wat het laten bouwen van een site gaat kosten en verzeker jezelf ervan dat je dit kunt betalen.

Tips voor ondernemers: een nieuwe website laten maken

Heb je al een website, maar wil je een nieuwe website laten maken? Dat is iets waar je waarschijnlijk erg naar uitkijkt, maar voor je in al je enthousiasme een nieuwe site laat bouwen, kun je beter even deze checkpunten aflopen.

Hoe urgent is de site aan vervanging toe?

Die nieuwe site gaat er echt wel komen, maar wanneer moet deze er uiterlijk zijn? Is er een harde deadline of is er sprake van hoge urgentie? Indien jouw website niet meer goed werkt, verouderd is, slecht presteert (geen bezoekers meer trekt) of niet meer door jou kan worden aangepast, dan is dat genoeg om snel een nieuwe website te laten bouwen. Ga echter niet zomaar met de eerste de beste websitebouwer in zee, maar zorg ervoor dat je de juiste partij kiest.

Heb je alle inlog-gegevens en administratie op orde?

Jouw huidige site zal vervangen worden, wat betekent (vaak) dat de webbouwer toegang moetekrijgen tot jouw site. Heb je alle login-gegevens bij de hand, zodat de bouwer direct toegang heeft? Je zit niet op verrassingen of vertraging tijdens het bouwproces te wachten, dus zorg dat alles administratief goed geregeld is. Ook check je natuurlijk of er nergens nog bedragen openstaan.

Wat moet er inhoudelijk veranderen aan de site?

Neem de tijd om jouw site onder de loep te nemen. Is alle informatie op de site nog actueel en goed genoeg, of moeten er direct dingen veranderd, verwijderd of toegevoegd worden? Loop de hele site door en zorg ervoor dat je dit in kaart hebt gebracht.

Wat wil je met de nieuwe website?

Je zult de webbouwer een gerichte opdracht moeten kunnen geven. Hoe moet de nieuwe website eruit komen te zien? Om een goed design te maken en de juiste functionaliteiten te implementeren, is het handig om jouw eisen en wensen kort op te schrijven en te kijken naar wat er goed en slecht is aan jouw huidige site. Wat moet worden toegevoegd, wat kan blijven, wat moet verbeterd worden en wat moet absoluut verdwijnen?

Wil je snel schakelen én een scherpe prijs?

Bij nowweb.nl starten altijd met een Gratis Demo-website. Je hebt de link meestal al binnen een dag in je mailbox zitten. Zo kun je goed zien wat wij in huis hebben! Ben je tevreden, dan kunnen we snel voor je aan de slag.

Bovendien pakken we het net even anders aan: je kiest een abonnement voor je website en… that’s it! Wij bouwen je website, we zetten je content erin en regelen al het technische gedoe voor je. Dat doen we voor een vast bedrag per maand: vanaf 25 euro per maand. En we rekenen dus geen eenmalige kosten! Interesse? Neem contact op of vraag een Gratis Demo aan.

Gratis Whitepaper: nieuwe website in 5 stappen

Dit blog maakt deel uit van een serie van 5 artikelen, die verdere verdieping geven van ons Gratis WhitepaperIn 5 stappen naar jouw nieuwe website‘.

  1. Hoe laat jij jouw website voor je werken?
  2. De functionaliteiten van jouw website
  3. Een website bouwen: uitbesteden of zelf doen?
  4. Hoe kies je de juiste websitebouwer?
  5. Wanneer laat ik een (nieuwe) website bouwen?